efterlysning

(Det här inlägget är hämtat från Anjas blogg)

Mia och hennes älskade lilla Thor


Mia har  gått igenom en svår och jobbig rättegång med sin f.d man som slutade med att  hon fick ensam vårdnad om deras gemensamma barn Thor , hon fick även lov att flytta tillbaka till sitt hemland Sverige!!


Domen kom på alla hjärtans dag i år, Mia blev självklart överlycklig över detta men tyvärr utbyttes lyckan till alla föräldrars värsta mardröm,Thors pappa Andrew som hade umgängesrätt det dagen lämnade aldrig tillbaka Thor och sedan dess ha dom båda vart spårlöst försvunna!!!

Ska även nämna att Andrew har gjort både Mia och Thor illa fysiskt , så han är tyvärr inte trygg hos sin pappa!!

Thor har fått en egen hemsida där det finns mer info...




Alla letar desperat efter Thor men han är tyvärr inte det enda barnet som kidnappas i USA , vi här hemma kanske inte kan göra så mkt men lite kan vi alltid göra och många bäckar små  heter det ju ...!

Finns du med på Facebook så gå genast md i gruppen " Have you seen baby Thor??" där finns det information om Thor och vad just DU kan göra för att hjälpa till.

oj redan!

Alltså, jag har lite svårt att fatta att det redan är fredag...
Vart tog veckan vägen?
Jag tycker inte jag har fått nåt vettigt gjort på flera dar, man kan bara hoppas att jag passat på och vilat lite utan att jag märkt det. Jo men lite har jag nog vilat, det har ju i alla fall varit lite sovmorgon de här dagarna. Vovven sover bra på nätterna och det får man vara tacksam för, vi får våra 8 timmars sömn och då kan man ju inte klaga. Annars tycker jag att tiden går mycket fortare nu, är det ett ålderstecken? Man samlar vuxenpoäng när man tittar på Allsång på Skansen och har parmiddagar, det kanske är ytterligare vuxenpoäng när man börjar säga att tiden går så fort...
Snudd på pensionärspoäng...

en vandrande kontaktannons...

...är det som går vid min sida när jag är ute med vovven. Aldrig har jag väl pratat med så mycket folk som efter vovven kom in i mitt liv. Nu låter det som att jag tidigare var en riktig mussla men det var jag inte, det var bara det att när jag var ute på promenad eller gick omkring på stan så pratade jag ju inte med främlingar som jag stoppade mitt på gatan. Hihi, det hade just sett snyggt ut... hade nog blivit inlåst så småningom. Men nu, med vovven är det jag som blir stoppad. Folk vill klappa och hälsa och är det inte personer som stoppar mig så är det vovven. Idag såg vi en dam med en väska på hjul och vovven blev väldigt konfunderad, Jag kunde inte få henne med mig. Till slut sa jag till damen som närmade sig, att vi måste nog titta ordentligt på hennes väska innan vi kunde gå vidare. Som tur var var det en dam som själv haft hundar och förstod att hon drog på något spännande. Men hon gick inte förbi oss utan stannade och pratade och hälsade på vovven som till slut var nöjd med sin inspektion och vi kunde glatt gå vidare. .... tur att det inte var värsta snyggingen som kom, det hade ju låtit lite konstigt att säga att vi måste inspektera hans utrustning...

hästbajs=godis?

Jag kan absolut inte för mitt liv begripa att hästbajs skulle vara så himla gott! När vi hämtar dottern i stallet så dammsuger vovven stallbacken på varenda liten bajsklutt, och när vi kommer in i stallet moppar hon stallgolvet med sin tunga. Det går inte att få kontakt med henne och när jag drar i kopplet håller hon emot med all sin kraft. Hon är stark och hon kommer bli jättestark när hon är stor... Bara att hoppas att hon tröttnat på detta "godis" när hon är fullvuxen...

                                               

AC/DC

Hur många försvinner in i Globen ikväll?
Själv skickar jag dit min familj och får lite lugn och ro hemma, hihi

mera kommentarer!!!

Nää nu blir jag ledsen i ögat...
ganska många besök på bloggen igår men bara en kommentar och idag ingen
trååååkigt

mattips

Tänk att det ibland är så himla tråkigt att laga mat. Periodvis kan jag stå i köket i timmar och laga både förrätt, varmrätt och efterrätt för att sedan tappa sugen totalt. Värst är nog ide'torkan. Paniken växer lätt när middagen ska vara klar om en halvtimme och man inte har en aning om vad man ska laga. Så här kommer ett nödrop!! Ge mig ditt bästa tips på snabb, lättlagad vardagsmat. Om jag sen lovar att berätta hur det smakade så kan jag ju inte komma undan, då måste jag laga mat.

vakthund

Så skulle vi återigen träna på att vara ensam hemma. All mat undanstoppad, vovven rastad och lite trött. Hon lade sig på köksgolvet och somnade. Bra, dags att skrida till verket. På med kläder och ut på promenad. Jag kikade in genom köskfönstret och såg att hon fortfarande sov, hon vaknade inte av att jag öppnade dörren och gick ut, bra. Jag dristade mig till att ta en promenad på drygt 25 min. Väl hemma igen såg jag genom fönstret att hon inte låg där jag lämnade henne, och inte i sin korg. När jag kom in mötte hon mig i trappen, och vilken blick.... VAR har du varit? sa den. Jag försökte låtsas som ingenting och plockade igenom posten och lite annat. Efter en stund hittade jag henne i hallen, på dörrmattan, på mina skor. Hon hade t.o.m. tagit fram ett av skosnörena, nästan som om hon vaktade dem så jag inte skulle kunna gå ut själv igen.



(Jag har koll på dig sörru, matte)

Hm, undrar om jag någonsin kommer komma ut igen...

kort eller långt?

Jag var just inne på frisören Josefs blogg där han visar bilder på en liten makeover. En kund med långt hår går därifrån med kort, och det blev så himla snyggt!! Kolla får ni se!
Dottern gick också och klippte av sitt långa till riktigt kort och blev jättefin. Själv är jag inte lika modig. Har alltid haft långt och tycker det är så skönt att kunna sätta upp det när det är i vägen. Vilket är ganska ofta. Och om jag för det mesta sätter upp det kan man kanske lika gärna klippa av det. Eller...? Ja jag vet då inte... Jag får klura på det lite till.
Har du långt eller kort hår? Eller är kanske nyklippt, vågade du pröva nåt nytt?

nördig...

Gjorde ett boknördstest och skulle klistra in resultatet men lyckas inte alls, jag är alltså ingen datanörd... men boknörd var jag till 64%



ynkepynk

Oj vad svårt det är med sjuka djur. De ser så eländiga ut men kan inte säga vad som är fel. Nu är det vovven som fått problem med sina ögon som rinner. Ibland är det ena ögat lite svullet och hängigt och om hon då hänger lite med huvudet ser det ju för ynkligt ut. Stackars liten, mattes älskling. Vi ska hämta ut lite ögonsalva som jag hoppas kan hjälpa. Tur att hon är lika pigg som vanligt.

i all enkelhet

Dagens middag blev smörstekt rödspätta med kokt potatis och skagenröra, i all enkelhet.
Men oj så gott det var, vi fick lite sommarkänsla. Ute på landet på sommarlovet blir det mycket stekt fisk, gärna med lite kylt vitt vin... vad har ni ätit till middag?

för mycket

...månad kvar i slutet på pengarna...
suck
är jag ensam om det?

psykologi?

Undrar hur mycket psykologi det är inblandat när energinivån går ner på noll så fort man ska städa... Jag tycker det är så skönt när det är nystädat, jag kan liksom andas mycket lättare. Men när det kommer till att faktiskt göra det tar det stopp. Och det plågar mig lite. Önskar att jag hade det ordningssinnet som gjorde att jag höll undan lite bättre för att slippa ett megaprojekt när det ska göras i ordning. Nu är jag ju inte ensam i huset, så det är inte bara jag som drar fram saker men det känns plötsligt ganska ensamt när det ska städas. Då är det ingen som har ätit framför tv'n, ingen kommer ihåg vems disken är på tv-bordet. Jackan i hallen har nog ramlat ner för den var minsann upphängd för en stund sen... osv osv, känns det igen? Jag skulle behöva lite energitips, har du nåt bra på lut?

dagens i-lands problem

...är när man böjer sig ned för att knyta skosnörena och inser att man står på dem men inte orkar lyfta fötterna för att få loss dem...

valputställning

Så har vi då debuterat, vovven och jag. Färden till utställningen gick genom ett snötäckt vinterlandskap i gryningen och det var sagolikt vackert. Vi kom fram i god tid och det var bra så valparna fick bekanta sig med lokalen och underlaget. Det fylldes på med hundar och ganska snart var det fullt. Vi träffade syskon och det var kul att se hur lika de var.
Vi fick gå ut i ringen i första omgången och jag hade snälla medtävlande som viskade till mig vad och hur jag skulle göra, tack snälla Sofia och Vissla. Det hela var över på ett kick och vovven kom som 5e valp i sin grupp och då får man en sån här
 

Sen stannade vi ett tag för att se och lära och vänja oss vid hela evenemanget. Och naturligtvis busa med systrarna och brorsan, och mycket bus blev det... Hon sov riktigt gott i bilen hem, och det gjorde nästan jag med... Väl hemma dråsade hon ihop på köksgolvet i en liten hög och verkade nöjd med att vara hemma


Resten av dagen har varit väldigt lugn, hon har bara gått ut för att kissa och sen snabbt gått in igen.
Även jag ser fram emot att få krypa ner och sluta ögonen.

aaaaaaaaaaa varför?

Varför dyker mitt drömjobb upp just när jag börjat ett nytt liv och gett upp planerna på att ens söka det?
Vad är meningen??? Kan Gud eller nån annan svara!!

alla hjärtan

Vad gör ni på alla hjärtans dag?

gillar bilar...

...gör vovven, att gömma sig under. Så det fick bli en schampoonering så här dagen före utställningen. Rackarns. Ni som har hund med lurvig päls vet att det tar ett tag för pälsen att lägga sig, typ ibland ett par dar. Nu har jag borstat och borstat för att få ner pälsen och lär väl fortsätta så under resten av dagen. Jag ser framför mig mitt yrväder till hund bland alla välkammade och vältrimmade jyckar... Men hon kanske är gladast  för hon har lekt en massa och fick springa in under bilen.

packa kappsäck

Idag blir det till att packa kappsäcken för i morgon bär det av på valputstållning. Tiiidigt tiiidigt ska vi upp, vovven och jag, 05.00 ringer klockan. Ja, jag vet, det är helt gaalet. Att man kliver upp i ottan, helt frivilligt, på en lördag dessutom... får nog gå till doktorn...
 Är inte helt säker på att utställning är vår grej riktigt men det vet man ju inte förrän man har provat och lite spännande ska det faktiskt bli.  Dessutom får vovven träffa lite syskon och det blir ju kul.
Vi har tränat in lite nya saker och hon lär sig så snabbt. Idag på morgonen har hon lärt sig pardans- vi säger dansa, då hoppar hon upp så vi kan ta hennes framtassar i händerna och så dansar vi.

snark

Vaknade i morse av att vovven gäspade och slickade sig runt munnen, hon hade sovit klart, det var tydligt. Det var bara det att klockan var 06.15 och jag hade gärna sovit lite till... Men det var bara att masa sig upp och gå ut på en liten kissrunda. När vi kom in igen var det dags att gå en liten väckningsrunda och väcka resten av familjen, en runda som vovven tycker är jättemysig. När alla var vakna och ätit frukost och på väg, var och en till sitt, lägger hon sig för att sova. Och just idag blev jag så himla avundsjuk på henne att hon kunde göra så. När hon har gjort sitt, väckt alla, lite för tidigt i mitt tycke, så bara lägger hon sig ner. Maken sa att hade två saker att välja på- det ena var att gå och lägga mig i soffan... hm, lät ju skönt... och det andra var att väcka henne, för att få hämnas. Det löjliga är att det var det jag helst ville göra, fast jag hörde ju hur fånigt det lät, så hon fick sova vidare.

gottigottgott

Jodå, det hemmagjorda hundgodiset fick godkänt!!
Hääääärligt!

eget hundgodis

....håller jag på att göra just nu. Jag har skurit en bit blodpudding i små tärningar som jag torkar i ugnen,
100* i ca 2 tim. Återstår bara att se om hon gillar det...

min bloggdesign

Jag har fått komplimanger för min fina bloggsida och måste än en gång tacka
 Karin SchönNagelbloggen som gjort den åt mig. Vill man ha hjälp med sin sida kan man ta kontakt med henne så hjälper hon i mån av tid. Ni hittar henne här.
Återigen- tack och bock!!

soligt!

Åh vilket hääärligt soligt väder, vi har redan hunnit vara ute två vändor och klockan är bara 09.45. Undrar just om jag kan få upp stegräknaren på 10 000 idag? Det skulle kännas bra. Jag får göra om gårdagens övning, fast utan osten då, och gå en egen runda. Måste också fundera på vad för sorts nät jag måste köpa för att inhägna tomten. Vovven har börjat smita ut mellan buskarna... Ikväll är det valpkurs igen och det ska bli lika kul som alltid. Vi kommer få svår abstinens när kursen är slut, måste se om det finns andra kurser som kan passa henne. Jag tror att jag blivit en kursoholic...

 
                                  

duktig vovve

Så här vid 3-4 mån ålder byter vovven tänder. I underkäken kom det nya tänder utan att de gamla trillade ut. Aj då. Förberedde mig på att åka till veterinären och dra ut dem för att inte bettet skulle bli snett. Men efter äventyret med osten är de extra tänderna borta. De var lite lösa och har tydligen fastnat i osten. Så nu slipper vi åka till vet. Duktig vovve som sparar matte så mycket pengar!!

allätare 2

Suck, så skulle jag då träna på att vovven ska vara ensam hemma. Vi var ute och lekte och sprang och nosade och brottades med kvasten så hon skulle bli trött. Vi gick in och hon gick och lade sig i sin bädd och knaprade nöjt på sin nya fina bitring. Yes! perfekt läge att smita ut och ta ett snabbt varv runt kvarteret. Tyckte att jag var så himla listig som ringde upp mobilen och lade hemtelefonen ganska nära henne för att kolla om hon skulle bli skällig när hon är ensam. Jag sa: Kommer snart! och gick ut. Hon gick till köksfönstret och såg när jag gick från tomten men hon skällde inte. Duktig tjej! Jag gick runt kvarteret med mobilen klistrad vid örat- inte ett enda skall, helt tyst. Duktig tjej. Min promenad tog ca 10-12 min och när jag kom in låg hon i sin bädd. Men vad var det hon hade i munnen??!! Shit!! Osten!! Jag kom precis lagom för att rädda henne från att äta upp den vaxkant som satt runt den ost hon just ätit upp... Klart som korvspad att hon inte skällde, hon hade fullt upp med att sätta i sig vår nyinköpta ost, stor var den också... Veterinären sa att det inte är nån fara, hon kanske kommer må lite illa och ev kräkas (men det har hon ju gjort förr...). Men det blir ingen mer mat idag...
Hihi, det slog mig att det inte kommer vara några problem att lämna henne ensam i fortsättningen för nu tror hon att hon kan äta ost så fort hon är själv...

separationsångest

Jag måste börja träna vovven på att vara ensam hemma, jag vet, men jag tycker det är så svårt. Jag har fått för mig att hon kommer tycka det är  förfärligt att vara själv, samtidigt vill jag ju inte vara så låst som jag är nu. Jag måste ju t.ex. kunna gå och handla mat utan att behöva vänta på att nån annan i familjen ska komma hem och vara hundvakt. Ibland kommer de hem rätt sent och då blir ju middagen klar ännu senare och det är inte alltid så bra. Särskillt om det är nån som ska iväg på nån aktivitet på kvällen och behöver mat i magen innan. Hm, bara att ta tjuren vid hornen och börja. Tycker dessutom att det är svårt att hitta bra tillfälle att träna, när hon är trött och på väg att somna är det så mycket annat jag vill passa på att få gjort... Men jag ska, jag ska...

allätare

...vovven kräktes just upp ett par trosor...

en till tävling

Det blir en tävlingsdag idag, jag hittade en tävling till!
En chokladtävling!


                                                 (bilden är klickbar och lånad från minblogg-mittliv)


Kan ju komma lägligt till 14 feb...

Tävlingen avslutad!

tävling!



( bilden är klickbar och lånad från xtremebeautynails)

Fina ögonskuggor, ej testade på djur, kan man vinna om man tävlar på

 xtremebeautynails.blogg.se

Jag tävlar!

valpbus

Idag har vi gjort en utflykt till vovvens mamma och gammelmatte. Där bor det, förutom mamman, tre stora tikar till och en liten 3-mån valp som var där på besök. Alltså 5 vovvar. Alla ville hälsa på vovven samtidigt och kom emot henne som en lavin. Hon ylade till och lade sig på rygg så alla fick nosa. När de hälsat klart började leken... två små valpar tumlade runt hullerombuller i snön. Plötsligt var de borta, vi såg oss omkring och lyckades till slut se dem... under bilen... Vad händer om man petar in två vita valpar under en vinterslasksmutsig bil? Mmm, ni fattar. Bilen blev ju av med lite smuts men det syntes ju inte för det var på undersidan. Ut kom två små lortgrisar, svåra att känna igen, men väldigt glada. Nån timme senare var de på väg in under bilen igen men då lyckades vi avleda dem. Nu ligger vovven nybadad och helt utpumpad (hon somnade nästan sittande i badet) på köksgolvet, hon sover som en stock. Och nu känner jag igen min lilla isbjörn.

städhjälp



eller....

risig mage

Hundar är ju levande varelser som äter och bajsar  och således även fiser... Ursäkta att jag tar upp det här, känsliga personer får väl sluta läsa nu...
Ni som känt hur en hundfis luktar vet att de inte går av för hackor och jag kan bara citera dotterns engelske pojkvän: How can it smell so bad from such a tiny dog?
Idag är vovven verkligen risig i kistan för det luktar väldigt illa och väldigt ofta. Det blir riktigt jobbigt när vi sitter i bilen...
Men det är nog mitt fel för hon fick ganska mycket korv igår på valpkursen , kanske lite för mycket...
Sorry sorry. Kan bara be familjen om ursäkt och lova att vara restriktiv med korv i fortsättningen...

så här blev det




Gjorda av Selda på Karins Nagelhörna

bild kommer snart

Igår var jag ju inne på Karins Nagelhörna och fick mina naglar fixade. Det blev jättefint och nu väntar jag på att kameran ska ladda sitt batteri så jag kan ta en bild. Vovven skötte sig bra, hon fick ett par morötter att knapra på och däremellan sov hon lite vid mina fötter. Så den utflykten kan vi göra fler gånger...  :-)

könsroller...

Hihi, jag köpte ett par nya koppel till vovven härom dagen, ett rosa och ett svart. Sonen, 13 år, muttrade genast: Ja ska hon gå med mig ska hon ha det svarta!
 Ok, fine.
 Men när hon går med mig har hon det rosa  ;-)

förstår inte

Hur kan man vara så trött efter en dag då man inte gjort något??!!
Klockan är 21.40 och jag är helt väck. Benen värker och ögonen är blytunga.... ooops- bara jag inte håller
på att bli sjuk...

bilskrälle

Jaha, då var bilen bärgad och verkstaden förvarnad om att den kommer.
Återstår bara att se vad de säger när de tittat på den. Jag är inte särskilt hoppfull. Jag har aldrig haft en bil som krånglat så mycket som  den här. Långa perioder har den gått som en klocka men lite då och då har den strejkat. Som när jag hade storhandlat och skulle hem och den inte vill starta. Det sa inte ens klick när jag vred om nyckeln. Bara att ringa bärgning.
Tur att jag handlade mitt på dagen när det var ganska tomt på parkeringen annars hade det inte varit lätt för bärgaren att ta sig fram...
Undrar om jag ska ta reda på hur det går till vid en skrotning...  Om det inte är nån ide att laga menar jag.
Hm, då måste man börja se sig om efter en ny bil och det är ju inte heller gratis.
 Kanske ska kolla lite på KIA, hihi.

måndag morgon

Måndag morgon...
Varför är de så jobbiga ibland? Är det för att man redan börjar längta till helgen och inser att det är så långt dit?
Min mormor älskade måndagmorgon. Hon kunde kliva upp kl 05.00, tända en brasa och sätta sig framför den och sticka och bara mysa. Och såg verkligen fram mot en helt ny vecka. Det låter ju helt ljuvligt. Tror att jag ska försöka anamma mormors inställning. Om man redan på söndag kväll gör klart med att leta nycklar, packa väskor och lägga fram kläder behöver ju inte starten på veckan bli så hysterisk så man hatar den. Bättre med en lugn start. Nu är inte morgonen hysterisk direkt men lite nycklar har vi allt fått leta idag. Inte kom de fram så vi fick ta fram reservnyckel och hoppas på att de dyker upp.
Själv måste jag ta tag i min bil som brakade ihop igår, måste nog ringa bärgare för jag vågar inte köra till verkstaden med risk för att nåt hjul trillar av på vägen dit...   känns bara så väldigt dyrt...

Som sagt, ny vecka, nya äventyr...

mission complete

Så där ja, nu har vi varit på Gärdet och tränat på att ignorera andra hundar. Och det gick faktiskt ganska bra. Inte helt felfritt men klart godkänt. En stor svart hund ville åt vårat godis, han var fyra år och hans matte fick ingen kontakt med honom alls. Till slut fick han sitta fint och smaka på Elsas korvbitar. Hoppas jag har kommit längre än så när hon är fyra...
Hon lyckades koncentrera sig på mig riktigt bra men det är svårt att hålla koncentrationen när det kommer en lös hund och nosar i baken... Annars verkade de flesta se att vi försökte träna och deras hundar gick förbi oss när Elsa inte såg dem utan tittade på mig istället.
Känns väldigt bra och det gör vi om fler gånger. Hon verkar också  väldigt nöjd, lunchen har hon glufsat i sig och nu sover hon utslagen mitt på köksgolvet.
Igår lärde hon sig "vacker tass".

RSS 2.0