stark

                                What doesn't kill you makes you stronger

nya naglar...

...har jag gett mig själv idag. Rackarns vilken tid det tar när man ska jobba med vänster...
Tur att det finns stickers så man kan gömma de värsta fadäserna...





Färgad gele "Cha Cha Cherry" och  stickers från Dear Laura
allt inhandlat hos Karins Nagelhörna

Och allt är ju så klart fotograferat med min nya kamera :-) !

fotomodell

Ok, ny kamera... vem blir första modellen? Gissa....






...hon kanske skulle hetat Snövit...

världens bästa älskling



...har gett mig en ny kamera, en Nikon D40. Siffrorna och bokstäverna säger mig ingenting, där är jag helt rudis. Men det är en stadig kamera som är skön att hålla i, och jag går igång på ljudet när jag trycker av... Jag kan ta bra närbilder (på naglar när det blir dags) och jag kan t.o.m. koppla den direkt till en skrivare och printa ut en bild. Så nu ska här fotas, det kanske blir en ny hobby :-) . Nu är det så mycket annat nytt i mitt liv så varför inte ny hobby.

leka?



Leka matte?

Javisst kan vi leka!



hoppa hoppa



rulla rulla



och så här trött blir man efter att ha letat leksaker och lekt kurragömma med matte

snark snark

slalombana

Vi fick tips av min kusin, som utbildar sig till hundinstruktör, att göra en slalombana av strumpor. Där skulle vi lotsa vovven mellan strumporna utan att hon skulle plocka upp dem. Detta för att få henne att inte äta upp våra kläder. Det gick faktiskt riktigt bra redan första gången och hon blev så trött så hon till slut låg med strumporna mitt framför nosen och orkade inte bry sig om dem. Sen fick de ligga kvar på golvet ett tag bara för att retas lite men hon ville in te ha dem.



 Så det var ett bra tips. Vi får nog öva det flera gånger för att påminnna henne, men det slog mig att den typen av övning kan man ju använda om det finns fler saker man ska låta bli eller vänja sig vid. Kanske om det finns nåt hon tycker är läskigt så lägger man ut det på golvet så hon får gå omkring bland det otäcka tills hon upptäcker att det inte alls var så farligt.

weeeehaaaaaaa

...jag får chansen att prova på mitt absoluta DRÖMJOBB!!!!
Det är ett vik och om inget oförutsett händer börjar jag i mitten av aug. Ska bli sååå roligt!!



En liten hint om vart jag tar vägen...

smaskens, eller...




Vovven har däremot inga problem med maten. Eller så har hon det... I natt kräktes hon upp en strumpa. Jag har ingen aning om var hon hittat den, vi har inte varit i tvättstugan på hela dagen. Jag tycker att jag haft henne i synfältet oavbrutet, men ändå.... Jag fattar inte att hon inte lär sig att man inte ska äta saker av tyg. Det kan inte vara speciellt gott, bara torrt och svårtuggat. Idag är en ny dag och jag ska vaka över henne som en hök.
Tror att det är dags för en kurs snart, ska kolla vad som finns och vad som kan passa åldersmässigt. Vi saknar hundkompisarna på onsdagskvällarna...

mat

Åååh det ska bli såå gott att börja äta igen



Riktigt så här mycket kan jag inte få i mig ännu men vänta bara, snart så...
Finns inget så mysigt och gott som en lång frukost med en tidning eller ett korsord.
Läängtar...

trååååk



Stackars vovven, det blir inte mycket lekt när både matte och lillhusse är sjuka...

magsjuka

...blääää för magsjuka

...behöver jag säga mer....

bilresa

I morgon bär det av norrut, mot Ö-vik. En mindre släktträff för att ta ett sista farväl av vår lilla mormor. Tänk att man kan leva i nästan hundra år... Och att tänka sig att ha varit med om allt som har hänt de senaste hundra åren, explosionsartad utveckling på många områden. Man blir ödmjuk inför tanken...

vovven växer...

...så det knakar...



nagelfix

...åsså har jag fixat mina egna naglar...



vit pärlemortip och bronsglitter och bronspaljetter

vår?

Mäh, hallå,
vart tog våren vägen?
Nu har det snöat hela dagen...




ovisshet

Åååh vad det är jobbigt att gå omkring och vänta på ett besked. Att inte veta är snudd på förlamande. Så fort man fått sitt besked kan man i alla fall bearbeta sin reaktion och ta tag i saker och ting. Som det är nu blir ingenting gjort. Vart jag än går åker telefonen med, både den fasta och den mobila. Vovven blir rastad ute på tomten för jag vill inte gå för långt bort och riskera att missa nåt samtal, vilket känns ganska ruttet. Vi tar en rejäl prommis senare när "telefontiden" gått ut. Tur att det inte händer så ofta. Men ju längre tiden går ju mindre blir mitt hopp om att få ett positivt besked, så jag börjar redan nu ställa  in mig på att det blir negativt. Vad är det jag väntar på då? Jo, besked om mitt drömjobb som jag skrev om för ett tag sen. Jag sökte det och väntar nu på besked, men vartefter tiden går blir jag mer och mer skeptisk. Den som får jobbet får ju veta ganska snabbt medan vi andra får ge oss till tåls för att få våra "nej tack". Dessutom är det ju lite deppigt att få ett nej.

tävlingsdags igen

De här naglarna...



(bilden är lånad från Karins Nagelblogg)

...kan man vinna om man tävlar på Karins Nagelblogg
Jag tänkte tävla igen för jag har varit lite sugen på att testa stilettnaglar ett tag.
Och om jag inte vinner får jag väl betala för mig...

Fantastiskt!!!! Måste ses!!

TACK SARA!!!!!

En fantastisk föreställning som måste ses!


carolalitenbanner

 

En utlämnande monolog med värme, humor och allvar. Jag både skrattade och grät.

Men skynda, det är inte så många föreställningar kvar. Gå in på Teater Giljotin och kolla deras kalendarium.

Speldagar är torsdagar, lördagar och söndagar.

Mycket nöje!!

 


teater

...ska jag gå på ikväll. Det ska bli jätteroligt att komma iväg, det gör man alldeles för sällan. Min mamma, min dotter och jag ska gå och se Sara Lindh i sin monolog Carola och jag. Den har fått fantastiska recensioner så det ska bli spännande. Dessutom är vi sysslingar och hon är en av mina bästa vänner och vi har spenderat mycket tid tillsammans så jag kommer nog känna igen en del. Återkommer med min recension när vi är tillbaka.
Ha en trevlig lördagkväll!!

glitter glitter

Idag har vi testat ett turkost glitter som har en intensivare färg än vad som syns på bilden



Tur man har en dotter som gärna sitter modell...

dotterns naglar

...gjorde jag härom dagen, så här blev det




Hoppas nu de håller lite längre än de tre dagar de brukar hålla...


don efter person

aaaaaaaaaaahaha, maken trodde först att det förra inlägget med de klara ögonen tidigt på morgonen handlade om honom men sen kom han själv på att det inte var möjligt...

(för så tidigt är han aldrig vaken)

06.20...

...möttes jag av ett par klara pigga ögon och jag förstod genast att vovven mår mycket bättre idag. Skönt. God aptit, lekfull, och spring i benen, allt som det ska vara.
Härligt med en ny dag!

separationsångest...

...har vovven fått. Om jag försöker gå ut när hon ligger och sover låg hon inte alls och sov som jag trodde, hon vilar bara lite lätt och hör allt jag gör. Skulle jag då bara våga gå ut genom dörren springer hon dit på några sekunder och tittar långt på mig genom fönstret. Och jag min dummer får sååå dåligt samvete för att jag försökte lura henne. Så vår nya läxa är att träna på att jag ska gå ut från köket, där vi är för det mesta, och stänga en grind som jag satt upp. Hon får stanna i köket och stå ut med att inte alltid se var jag är och vad jag gör. Jag går till andra rum eller går ut små korta stunder, och visar mig alltid när jag är tillbaka så hon lär sig att jag alltid kommer tillbaka. Det är bara att hoppas att jag gör rätt och att det ger resultat, annars blir det problem längre fram om hon måste lämnas ensam. Än så länge är hon ganska liten men det ska ju tränas ändå. Allt man vill att hon ska göra eller klara av när hon blir större måste tränas redan nu. Så just nu är hon ganska konfunderad och lite låg över de nya rutinerna. Dessutom är hon ju rätt kass i magen, har bara ätit ris idag och jag hoppas det hjälper och att hon är piggare i morgon.

konstig mathållning...

...vovven kräktes just upp ett par trosor...    igen...
så nu är hon portförbjuden i tvättstugan
dessutom har hon världens diarre', åt nog för mycket snö igår...
så  nu är det risavkok som gäller

"to do list"

Ibland finns det så mycket jag vill göra så jag vet inte var jag ska börja och då blir plötsligt inget gjort.
Då gör jag en to do list.
Sen är det bara att bocka av och tusan vad nöjd jag känner mig när listan är färdigbockad. Nu har jag lite saker som bara måste göras och jag får inte fuska. Jag kan inte lura någon att det blivit gjort för det är bara för min egen skull det ska göras och jag kan ju inte lura mig själv, eller...? Så nu måste jag slita mig från datorn, för där hänger jag alldeles för mycket nu för tiden...
 Vad är ditt bästa tips för att få saker gjorda?

slut på lovet...

Så var då sportlovet slut till slut. Vi har haft en ganska lugn vecka med sovmorgon och sen frukost nästan varje dag. Nåja, kanske inte jag för vovven gör ingen skillnad på dag, vi går upp som vanligt, men barnen har kunnat unna sig att "chilla" lite. Så nu är det dags att ladda om för en ny vecka, som grädde på moset är det ju faktiskt ljust när man kliver upp nu för tiden.  Sen är det ju inte så många veckor kvar tills det är lov igen...

RSS 2.0