ny trimmer

...och inte är det bikinilinjen jag ska trimma, det är redan för sent. Jag menar, jag har badat klart, eller jag har inte ens börjat bada, det var för kallt...

Nej jag ska ut i trädgården sista veckan innan jobbet börjar på allvar. 
Sist jag jobbade på tomten gav en del verktyg upp och nu är nya införskaffade så nu ska gräskanterna bli knivskarpa igen. 

Egentligen skulle inte bara verktyg köpas, jag skulle vilja ha ett litet trädgårdsarbetarklädes-kit också. Ni vet, byxor med många fickor och hällor där det ska hänga sekatörer, små häcksaxar, spadar, minikrattor, handskar, snören för att binda upp saker, mm mm. Och en arbetsbänk där man kan plantera om växter och diska krukor och så frön. 

Det behövs en hylla att stapla alla tomma krukor och verktyg, ett litet drivhus att odla frön och sticklingar i. Kanske ett växthus där det odlas känsliga växter så som tomater, vinrankor och ädla kryddor. 
Kanske ett extra stort växthus så man kan göra i ordning ett hörn man kan sitta i och njuta av alla dofter och smaker. 
Tänk att sitta i sitt växthus och läsa en bok och bara sträcka ut handen och plocka sig lite vindruvor. Eller ännu hellre, sitta där en mörk augustikväll med tända ljus och sörpla vin i ett hörn med bara passionsblommor tillsammans med kärleken, hur romantiskt som helst....

...och sen vaknade jag...
Nåja, jag får väl börja med att klippa lite ogräs...


                                         

hemma igen

... det slog mig att jag inte kan säga på fastlandet för vi bor faktiskt på en ö även när vi inte är ute i stugan. Och i morse när jag frågade sonen om det var skönt att vara hemma sa han att stugan är "hemma". 
Stugan ligger i skärgården så när vi ska dit säger vi ju följaktligen att vi ska åka till skärgården. Som svar på det får vi ofta höra "men, ni bor ju redan i skärgården"! Stugan stugan ligger i södra skärgården och huset huset i mellersta. 
Om vi åker hem när vi åker till stugan, vart åker vi då när vi åker hem hem? Jag känner mig lätt förvirrad vad gäller begreppen i den här frågan. Måste jag säga allt två gånger typ, stugan stugan och hem hem, för att vara säker på vart jag åker? 
Var är jag nu? 

kalaset
Tårtan klarmums!
Snart kommer gästerna.


Hurra hurra!
mums mums
smask smask

tack och hej!
städa städa...

Vovven var jätteduktig som satt bakom alla med en meter lina, hon nådde ingenstans, men fick i alla fall vara med och var nöjd med det. När alla gått hem gick hon under borden och "städade" allt som tappats, smaskens.


tårtkalas

Idag vankas det tårtkalas, sonen fyller år. 
Just nu hissas flaggan, 09.00 prick och tårtbottnar står i ugnen på gräddning.
Det blir, som traditionen bjuder, s.k. Pinocciotårta. Sockerkaksbotten med maränglock, grädde och färska bär, bl.a blåbär som sonen och kusinerna plockat själva. (Också tradition). 
Nu fattas bara solen.

rackarns...

Här ute på landet står det en gammal jordfräs under en presenning, svärfar använde den så sent som förra året eller året innan dess. 

Jag, har planer på att gräva upp ett trädgårdsland och det skulle ju vara piffigt om man slapp gräva upp det för hand. 
Alltså tänkte jag försöka få igång jordfräsen... 

Sagt och gjort, av med presenningen och i med bensin. Jag rullade bort den till den delen av tomten där jag skulle jobba och så var det bara att sätta igång. 
Så, sätt fart! 
Puttra igång! 
Men för i... jag drar ju i snöret, då är din del av dealen att gå igång så jag kan få upp mitt trädgårdsland!

Suck och stön! Jag drog och jag drog men inte gick skrället igång. Till slut förbarmade sig grannen och kom över. Himla skit, jag ville ju klara det här själv. Skulle just vara snyggt om han fick igång den med ett enda drag...

Men HA! den gick inte igång när han drog heller, så det så. Han gav upp och lommade iväg till sitt snickeriprojekt och jag packade in eländet i presenningen igen. 

Innan jag ger upp helt och hållet ska jag fråga svärfar om det är några knep som ska till för att få igång den. Typ, vissla internationalen och hoppa baklänges två varv på ett ben. 
Haha, vilken syn, att tänka sig svärfar utföra denna ritual... Jag ska nog bjuda hit honom så han får visa vad han går för. 
Jag skulle kunna ta inträde...

ohohoh, vad en gumma kan gnooo

Idag är jag hemma på fastlandet för att uträtta  lite ärenden.
De senaste fyra timmarna har jag städat övervåningen, tvättat tre maskiner och satt igång en fjärde, skrubbat badrummet, och klippt gräset. Efter denna lilla paus ska jag ta itu med nästa våning och fortsätta med tvätten.

Idag är jag tacksam för 

den energi jag lyckats uppbåda
att solen skiner
ett fantastiskt mail från min kärlek

mäh...

...alltså, jag var borta några timmar igår och när jag kom hem såg min säng ut så härIngenting av det som ligger i den är mitt. Basen är sonens, guran är mannens och datorn är också mannens.
Nåja, man får väl tänka som så att de haft roligt när jag varit borta. 

Jag är tacksam för att mannen och sonen tog hand om vovven när jag var borta
Jag är tacksam för att dotterns resa på egen hand började bra
Jag är tacksam för vår sköna semester

kvinnlig list

Ute på landet har tiden stått stilla de senaste 50 åren. 
Med papegojblomtapet och elkablar på utsidan av väggen, helt ok för mig.
Men det finns några småsaker som man kan ändra på och då menar jag inte att ändra bara för att det ska vara nytt nytt. Det finns charmiga och fullt funktionella detaljer som gärna kan vara kvar. 
Det jag är ute efter är att om möjligt effektivisera, använda sig lite av compact living lösningar. Huset är ju inte större än 55 kvm. 
Men då stöter man på patrull, "det ska vara som det alltid har varit". 
Det är då man får ta till den kvinnliga listen... Att lägga fram ideer på ett sätt så de tror att ideerna är deras egna, eller komma med så himla smarta och piffiga ideer som de bara inte kan motstå. 

Jag måste börja smida, jag återkommer...

söndag morgon...

...och stugan är helt tyst. Alla sover utom jag. 
T.o.m. vovven har gått och lagt sig igen efter sin lilla morgonrunda. 

Hihi, det är lite frestande att sätta på radion högt och börja stöka i köket, men sånt gör inte jag. Jag tassar runt tyst som en mus för att inte störa i skönhetssömnen. Om de fortfarande inte har vaknat tänker jag att då behöver de väl sova lite extra just i dag. Då vore det ju dumt att bryta återhämtningen och få en sur familj på halsen. För jag blir själv sur om jag blir väckt just den dagen det fanns chans till lite sovmorgon. 

Alltså smyger jag runt och tar så mycket hänsyn, så mycket hänsyn och just nu slår det mig att det måste jag ju sluta med. Så kan jag ju inte hålla på hela livet. Jag måste ju faktisk ta hänsyn till mig själv också i rättvisans namn. 
Så nu ska jag fixa frukost för nu är jag hungrig.

kvällens tacksamhet

Idag är jag tacksam för

att dottern kommit hem helskinnad från Hultsfredsfestivalen
att jag lyckats lära mig lite av min läxa
spännande fantasier om framtiden


vovven som visste för lite...

...och trodde hon var en fästing. Hon gömde sig i gräset och väntade på att få hoppa på oss så fort vi gick förbi. Hon hade nog tänkt sig att bita sig fast vid hälsenan ungefär och få suga i sig rikligt av vårt goda (blåa?) blod. 
Som tur var avslöjade vi hennes kamouflage och vi har våra hälsenor kvar.

dagens tacksamhetslista

Idag är jag tacksam för

att vovven inte trodde huggormen var en pinne
min säng som jag kommer sova gott i efter dagens trädgårdsarbete
skönt prat med maken


tacksamhet

Idag tänker jag publicera min första officiella, helt i Mia Törnbloms anda, tacksamhetslista 

Idag är jag tacksam för

att vovven inte retade upp älgarna vi mötte i skogen
att solen skiner
all kärlek runtomkring mig


 

ute på landet

där jag för tillfället befinner mig är uppkopplingsmöjligheterna usla, snudd på obefintliga. Och skulle man eventuellt lyckas komma ut på nätet så hinner man bli gråhårig innan man fått nåt på pränt. Jag håller på att försöka lösa det och hoppas att det inte ska ta alltför lång tid. Allt hänger på hur snabba de är på posten med att skicka mitt usb-modem... 

RSS 2.0