fredagsträning

Vi var ute på Lidingö med bästaste Anita och Aquila och Acke.
Det blev ett lång härligt pass i solen.
Alla hundarna fick sin dos och Aquila fick lite skottträning. Jag stod med hörselkåpor och sköt med startpistol i skogen och hon var jätteduktig.

dagens sök

På dagens sök hade vi med oss syster Tintin som fick pröva ett par skick i skogen. Det gick galant! Hon sprang raka vägen till mig som stod lite gömd bakom ett träd. Och hon sprang fort!
Kul, och hon verkade tycka det var kul.
Elsa var taggad när hon fick på sig sin nya fina väst med sitt namn på och gjorde tre bra skick. Nu är jag sugen på att testa norsk sökrulle. Vi hade inga lösa rullar idag så jag kanske får ta det ett par gånger till och friska upp minnet på henne innan det blir norsk rulle. Men det är tydligt att hon vet vad hon ska göra.
Efter vovvarnas sök fick mattarna fika lite och sen släppte vi lös "kalvarna på grönbete" så de fick leka lite.
En rottweilerkille och två blonda goldisbrudar.

på onsdag

ska vi vara hundvakt åt vovvens syster. Det blir kul!
Sist såg det ut så här


Vovven Elsa och syster Tintin

huvudet under armen...

Jag åkte och handlade härom dagen och precis innan jag åkte bestämde jag mig för att ta med vovven.
När jag kom hem kändes det så tomt och konstigt, inga tassar som kom och mötte mig i dörren. Jag fick faktiskt tänka till ett tag...
Jag hade glömt henne i bilen...

så mycket nytta

...man kan få gjort i ett gammalt skitigt garage.

Ikväll har vi varit i ett centrumgarage och tränat lydnad med två glada kamrater, Anita och Lotta och deras hundar.

Ett tag var den största utmaningen att få hundarna att låta bli att äta allt äckligt som låg på marken, gamla halstabletter, snusprillor, fimpar och annat onämnbart.
Men det var bara att vifta med alla goda korvbitar vi hade i fickorna så fick vi dem att fokusera.

Vi började med en platsliggning där jag höll mig nära vovven eftersom vi var på ett nytt ställe och det är lätt hänt att hon blir lite otrygg. Momentet gick bra och när vi gjorde det lite senare som avslutning gick jag lite längre bort och det gick bra det med. Jag får träna det ofta och på olika ställen så det blir så odramatiskt som möjligt.

Vi  tränade på ställande under gång och där är det jag som krånglar till det så jag får nog börja med att träna mig själv först...  att det ska vara så svårt.... Jag kommenterar det inte mer än så.

Vi har också tränat linförighet och där rör hon sig med höga knän, som en dressyrhäst, där kan jag börja träna in lite svängar och halter. Med jättebra fokus på mig trots de andra hundarna runtomkring som störning.

Som avslutning gick vi runt varandra i "åttor". Bra kontaktövning och bra störning.

Tusen tack brudar och jyckar för en toppenbra träningskväll!!

RSS 2.0