God Jul!

Telemarketing, besöksbokning med Huvudkontoret

jag har fått...

...mina stövlar

insnöat

Så här ser det ut på fönsterblecket
och så här ser det ut på altanen...

ja se det snöar...

...och vi håller på att bli insnöade...

Undrar just hur länge vi skulle klara oss utan att gå och handla?

godistips

Gör en vanlig sats med knäck (vi gör utan mandel eftersom lillebror är allergisk) och blanda i rivet skal av 2 st lime och pressa i lite saft också så får man himla goda knäckisar.
(Kan ju bara säga att jag nog måste göra en laddning till...)

härligt med snö!!

Äntligen lite snö som lyser upp i mörkret!! Det här gillar jag!
Och om jag är glad är vovven överlycklig! Hon kör ner nosen i snön och plöjer runt och frustar och fnyser. Och när hon frustat en stund hoppar hon som en kalv på grönbete vidare några meter för att se om snön är lika rolig en bit bort.
När jag ska skotta biter hon tag i skaftet och springer med framför mina fötter och ska hjälpa till med skottningen som väl inte blir så där värst effektiv men ganska rolig.
Hoppas nu att det här snötäcket får ligga kvar så vi slipper det där kladdiga gråa... 

svinigt

Jag tog spruta mot svininfluensan igår och mår väl sådär idag.
En helt ledig dag då jag med liv och lust hade kunnat ta itu med en massa trevliga saker som julklappar och julpyssel och julpynt både inne och ute.
Men det blir inte mycket sånt. Det har blivit en tupplur på soffan och lite fika.

vill ha!!

Lårhöga stövlar i lack

bilden är hämtad från have2have.se

 

 

...och jag ska få, har faktiskt beställt ett par....

hihi

 


voila!!

Så här ser den ut när den är klar

nytt rekord!!

I slarv, eller försumlighet, eller lathet, sjabbel, nonchalans, tankspriddhet eller kanske ren och skär glömska.
Varje år går jag och några kamrater luciatåg, och varje år brukar jag glömma bort luciakronan någon månad. Sen någon gång i januari kommer jag på att jag kanske ska ta bort det gamla lingonriset som blivit så torrt att det smular sönder bara man tittar på det.
Nu är det återigen dags för luciatåg och alltså dags att klä kronan.
Ni kan ju gissa hur förvånad jag blev när jag tog fram den och såg att förra årets ris fortfarande satt kvar...
som sagt, torrt som fnöske...
Det var bara att börja strippa kronan
och börja om på nytt
med nytt ris, tång och myrtentråd skred jag så till verket
pyssel och knåp, fix och trix
Nu är äntligen kronan klar och datorn vägrar lägga upp bilden....
Nu vet jag! Jag gör så klart ett nytt inlägg!!

bilförare...

I vår familj har vi olika benämningar på olika typer av bilförare, tex: Gubbe med keps.
Hamnar vi bakom en bil som åker långsamt, blinkar 2 km innan avfarten, vägrar åka lite åt sidan så man kan köra om (förmodligen för att han inte ens tittar i backspegeln) eller måste ha helt tomt på stora vägen för att kunna göra en vänstersväng, då brukar vi säga att det nog är en gubbe med keps. När vi sedan får möjlighet att titta efter så visar det sig- japp! En gubbe med keps.
En annan kategori är den med mogna män som tror att världen runtomkring är tankeläsare och således har helt klart för sig vart den mogne mannen är på väg. Det måste ju vara därför de aldrig använder sina blinkers! De bara kör som om de var ensamma på vägen, sneddar över filerna, släpper inte fram andra, kör om trots att det kommer mötande trafik osv osv.
Igår hamnade jag bakom en bil som jag först trodde var en gubbe med keps för det gick så långsamt att jag fick röda kliande utslag. Vi var mitt inne i stan och jag kunde omöjligt köra om till en början. När jag till slut kom förbi visade det sig att den var en mogen man som pratade i telefonen.
Vi stod vid ett rödljus och jag insåg var i stan vi var. Vi befann oss vid ett ställe där det nästan alltid är någon som inte ser att mittstrecket inte går rakt utan har en ganska skarp kurva. De som inte ser detta kör över till högerfilen samtidigt som de som kör i högerfilen stannar i sin fil... Ja, ni fattar, det är liksom bäddat för lite plåtskador om man inte är uppmärksam.
Alltså, när vi stod vid rödljuset insåg jag att den mogne mannen med telefonen nog skulle snedda tvärs över linjen helt omedveten om risken att krocka med mig.
Så jag gjorde mig beredd, och mycket riktigt, han sneddar. Utan plåtskador dock, eftersom jag var beredd på det hela.
Jag känner mig nöjd med att ha förhindrat en olycka men mest nöjd är jag över att jag hade förberett mig på att TUTA. Det är så befriande ilsket med en biltuta. Jag hinner för det mesta inte använda den för jag har fullt upp med att klara ut en eventuell situation, så nu när jag fick trycka till den ordentligt kändes det så härligt. Han märkte nog inte ens att det var honom det tutades på för han satt ju i telefonen...
Frågan är bara vad vi ska kalla denna kategori bilförare....

piggelin

Idag är vovven ganska pigg. Vi har varit i skogen, hon har ätit lite ris och fiskbullar och just nu ligger hon och tuggar sönder en liten nalle. Dieten, ris och fiskbullar, ska vi fortsätta med några dagar till sa veterinären.
Så fort vi kommer ut ska hon jaga pinne och springer iväg innan jag ens har hunnit kasta iväg den så man kan nog anse henne som ganska frisk. På måndag är hon tillbaka på dagis igen.

mera sjukstuga

Igår skulle jag repa med några kompisar och resten av familjen skulle hålla koll på vovven. De lovade ringa om det hände något. Inget samtal på hela repet, skönt, tänkte jag.
Så fort jag satte mig i bilen messade jag att jag var på väg hem. Svaret kom direkt, de var hos veterinären och hade precis röntgat. Maken hade ringt och hört sig för när han upptäckte att vovven inte kunde resa sig upp och fick rådet att åka in direkt, en hund som inte kommer upp är inget bra.
Jag åkte naturligtvis in till vet och mötte dem lagom tills de började bli klara. Röntgen såg ok ut och blodproverna får vi svar på i morgon. Innan vi gav oss av fick hon dropp, en liter i nacken som blev som en stor puckel. Under natten har kroppen tagit upp vattnet och bulan är borta.
Nu sover hon som en liten bebis.
Inget dagis på resten av veckan, hon behöver vila och så vet vi ju inte om det är nåt som smittar. Tur att jag är mycket ledig.
Idag blir en lugn dag. Jag kanske t.o.m. kan hinna med ett och annat här hemma, kanske t.o.m. en tupplur i soffan...

sjukstuga

Idag är vovven lite magsjuk så hon får vara hemma från dagis. Jag hoppas att det är något olämpligt hon ätit och att det är över ganska snabbt. Vore jobbigt om hon är sjuk på riktigt.
Jag passar på att få undan lite av tvätthögen som växer och växer....
hängig vovve

RSS 2.0