vackert

Så här fint är det ute på landet
midsommar -09

Jo, bullarna gick åt som smör. Vi fick några över att lägga i frysen, bra att ha när det kommer gäster på fika. 
I övrigt blev det ganska många bilder på vovven... 

...som till synes alltid var på språng.
Idag när vi kom hem från landet har hon sovit mest hela dagen.


bullbak

Idag har det bakats bullar, närmare 97 st. Det ska bli ca 250 när allt är klart, så jag får ta ett par omgångar till de närmsta dagarna. Det är till midsommar då öns alla barn ska bjudas på saft o bullar efter dansen kring midsommarstången. Vi turas om så nu behöver jag inte baka på några år. Och så luktar det så gott i köket. (Men det ser ut som om nån slängt in en handgranat...)rekommenderas

Just nu läser jag Självkänsla nu! av Mia Törnblom vilket är ganska omvälvande. Många är de insikter som dyker upp och jag både vill läsa hela tiden och smälta det jag läser. Det enda jag är säker på är att jag kommer läsa den boken många gånger. Hon delar generöst med sig av sig själv på ett härligt befriande roligt sätt och jag kom på mig själv med att leta upp egna fadäser att göra roliga historier av. För det måste ju vara bättre att kunna skratta åt sig själv än att gå omkring och gräma sig över saker som hänt. Sen kan man kanske inte skratta åt precis allt precis nu men det är nog bra med lite distans till sig själv. Det gör ju livet så mycket lättare att leva :-).
Ha en underbart härlig dag!sommarläxa

Nu har jag varit på nya jobbet
 och hämtat min sommarläxa så jag är redo att sätta igång i augusti

zzzzz


Vovven fick följa med husse till kontoret idag på förmiddagen och inte vet jag vad de gjorde där men när vi kom hem dråsade hon ihop på dörrmattan.... 

 Jobbigt att jobba på kontor...

ute i det fria

Tänk vad skönt det är att sova ute! Många är de gånger då man somnat i hängmattan vyssad till sömns av fågelkvitter, vindsus och en avlägsen gräsklippare. Just nu är det vovven som får njuta av detta och jag är lite avis, om det hade varit lite varmare hade jag gått och lagt mig bredvid henne. Jag ser fram emot sommaren på landet, då ska vi sova middag i skuggan. Zzznark.de är söta när de sover, som man brukar säga...

vovven som visste för lite...

...och trodde att hon var en kossa och började beta gräsallmänbildad

Min otroligt allmänbildade vovve har just läst tidningen...
tippen

Jag skulle behöva åka till tippen igen och kommer osökt att tänka på en av mina vändor dit då jag slängde diverse saker. På väg hem skulle jag ta ett tuggummi ur min handväska som alltid ligger i framsätet. Jag sträckte mig efter väskan... som var borta... Vad i he... var är väskan?! SHIT den låg ju i bilbarnstolen som jag lagt i framsätet för resten av bilen var full. Och som jag glatt hivat iväg i den fulla kontainern som strax skulle gå till "BRÄNNBART". 
Som tur var låg mobilen i fickan så jag snabbt kunde ringa till tippen och med panik i rösten framföra mitt ärende. Jag kunde förklara exakt  i vilken kontainer jag släpp min dyrbara last och telefonisten skull genast ringa upp till killarna på sorteringsstationen och be dem kolla efter väskan. Jag förklarade även att väskan kunde ligga i en blå gammal bilbarnstol.

 Jag såg framför mig att alla mina saker i väskan trillat ut och åkt ner till botten och att husnycklarna skulle jag hitta sist, drunknandes bland ett hav av bråte och prylar precis innan allt åkte in i ugnen för att brännas...

Efter en kort stund, som kändes som en evighet, ringde denna ängel tillbaka och sa att jodå, killarna har hittat en väska som de tagit hand om, det är bara att komma och hämta. 
Behöver jag säga att jag nästan redan var framme... Jag hade tvärvänt och körde som en biltjuv tillbaka, (jag kör nästan alltid som en biltjuv...). 
Jag gick till värmestugan och förklarade varför jag var där och fick tillbaka min väska och Tack och lov! var allt kvar- plånbok, nycklar, passerkort mm mm, inget hade trillat ut. 

Så dagen därpå levererades det tårta till killarna på Hagby Återvinningsstation som blev väldigt glada och tyckte att det var helt ok om jag slängde iväg min väska fler gånger.
 
Så nu tittar jag både en och två gånger innan jag frejdigt slänger ner nåt i "BRÄNNBART"...

RSS 2.0