hmmm

När flugorna envist flockas runt en,
är det för att man luktar gott eller luktar illa...?

bubbla

Är tillbaka på landet och den lilla bubbla man hamnar i härute, långt från resten av världen. Väntar på leverans från att stort möbelföretag ;-)
Under tiden finns det mycket att pyssla med, t.ex så ska jag ta mig an två gamla åror som behöver slipas och målas eller kanske oljas. Som de ser ut just nu får man händerna fulla med stickor om man ska ro.
Jag har fått igång en gammal jordfräs som ser ut som den kommer från stenåldern
och med den ska jag vända upp lite mark och anlägga ett trädgårdsland. Jag funderar på vad jag ska sätta där förutom potatis. Tips någon? Kanske man ska prova på att odla lite majs.
I kryddlandet blommar timjan
och även kaprifolen blommar
Det nya dasset är klart men det kommer bild på det senare, det finns vissa som är härinne på bloggen som inte får se än... ;-)

drömtydning någon?

Inatt drömde jag att jag sprang runt i Pernilla Wahlgrens(!?) garderob tillsammans med henne och provade kläder. Plötsligt ringde det på dörren och där stod hennes granne och hade väldigt ont i fötterna. När vi tittade ner på hennes fötter visade det sig att hon klämt ner dem i marsvinsmatskålar...
Jättekonstig dröm och jag har ingen aaaaaning om vad den betyder.
Någon som har nåt förslag?

ja jisses

För att få igång moppen blev jag tvungen att hyra en skåpbil och ta den till verkstaden som ligger på andra sidan stan. Eftersom den var helt ny fick de som sålt den titta på den för att garantin skulle gälla. Då de inte gör hembesök (kanske en nisch för duktiga moppemekaniker) fick vi komma till dem.
Alltså med skåpbil.
Väl där upptäckte de att det fanns kondensvatten i tanken.....  Vi hade använt en gammal dunk men ny bensin, därav detta aber.
Så nu är sonen ute och far och flänger på sin nya moppe, äntligen.
Sommarlovet har börjat och jag räknar med att inte se så mycket av honom.
Blir nog mest röken när han far iväg...

DEPPARDAG!!!!!

Den sprillans nya moppen funkar inte....
EUROPE är förband till KISS.....
Den specialbeställda handbyggda gitarren visar sig vara för vänsterhänta....
dvs sir Paul McCartney och Jimi Hendrix, och bara en av dem är i livet....

dasset

Jag hoppas att makens morföräldrar, mormor Anna och morfar Ola, förlåter mig uppe i sin himmel. Jag håller på att riva deras gamla dass.
Det är dags för en ny lite modernare lösning och då måste det gamla rivas.
Jag tror att de hade gillat det nya, framförallt vet jag att de tycker om att vi tar hand om deras sommarställe och att vi tycker om att vara här.
Ut med det gamla!
Bilder på det nya kommer sen när det är klart.

slappardagar

Jo jag slappar ute på landet men jag pysslar lite också och tar promenader med vovven.
När jag pysslar ligger vovven och slötittar.
Hemma på fastlandet har vi inga syrener, vi har försökt sätta en liten bersåhäck men den vill inte ta sig. Då får man njuta av syrenerna här istället.
Just nu regnar det ett stilla kvällsregn, så vovven och jag sitter inne.
Det blir nog till att tända en brasa och sätta på lite te.

i all enkelhet

Ute på landet är livet så enkelt.
När man jobbat färdigt ute på tomten går man in och sätter sig framför brasan med en kopp te och en god bok och bara myser. Inga måsten- ingen tvätt att tvätta eller stryka eller vika, ingen diskmaskin som ska plockas ur, ingen dammsugare som pockar på uppmärksamhet (den står väl gömd i ett skåp och kommer fram 5 min i veckan, längre tid tar det inte att dammsuga stugan) ute kvittrar koltrasten och fjärden ligger blank som ett nybonat golv.
En lisa för själen.

nationaldagskonsert

Idag har jag deltagit i en liten konsert där vi framförde en folkmusikmässa. Och när det handlar om folkmusik kommer man osökt in på folkdräkter.
Konsertklädsel idag var således folkdräkt för de som ägde någon.
Det gör jag, sedan några år tillbaka. Jag har fått ärva min mormors hemsydda dräkt som faktiskt är helt fantastisk. Hon har vävt och sytt och broderat allting själv och det känns som att ha på sig en skatt. Varje gång jag tar på mig dräkten eller ser den så tänker jag på mormor.
Och jag tror faktiskt att hon var med mig idag.
Redo för konsert i min Blekingedräkt.

maraton

Tuuur att det är Stockholm maraton idag, då slipper vi åka till stan.
Härligt att kunna stanna hemma med gott samvete, man har ju mer eller mindre beordrat folk att lämna bilen hemma. Och ska vi åka till stan gör vi ju det med bilen.
Alltså blir det en hemmadag idag, i solen.

stipendium!!

Under våren har jag fått förtroendet att hoppa in och göra en roll på Operan vid fem tillfällen då den ordinarie solisten var sjuk. För dessa inhopp har jag fått ett stipendium från Frimurarna efter en rekommendation av operachefen Birgitta Svendén.
Fantastiskt roligt och väldigt överaskande.
Under högtidliga former var det utdelning i Bååtska Palatset på Blasieholmen.
Redo för stipendieutdelning.

RSS 2.0